Kuchnia

Dla podniebienia

Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami
Składniki:
cukinia
2 papryki czerwone
cebula
ząbek czosnku
1/2 puszki pomidorów pelati Cirio
sól i pieprz do smaku
3 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej w proszku
1/2 peperoni
oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie:
Warzywa myjemy, osuszamy, z papryki usuwamy gniazda nasienne, a cukinię pozbawiamy końcówek z obu stron.
Paprykę kriomy w paski, a cukinię w plastry. Do garnka wlewamy oliwą z pierwszego tłoczenia, dodajemy posiekany czosnek oraz cebulę pokrojoną na półksiężyce.
Podsmażamy chwilę i dodajemy paprykę słodką w proszku, mieszamy, wrzucamy warzywa: cukinię z papryką, doprawiamy i dusimy na małym ogniu przez 10 minut.
Po tym czasie dodajemy pomidory pelati wraz z sosem, peperoni, mieszamy i dusimy jeszcze kwadrans. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation