Inne

koreczki i takie tam

Kluseczki serowo-szpinakowe(20 szt)

25 dkg twarogu
30 dkg mrożonego szpinaku rozdrobnionego
4 łyżki otrąb
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka nasion chia
1 jajko
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
masło

W rondelku rozpuść łyżkę masła, wyciśnij czosnek, wrzuć szpinak.W misce rozdrobnij twaróg widelcem, dodaj jajko, sól i pieprz, lekko przestudzony szpinak, wymieszaj
wsyp otręby, mąkę i chia, odstaw do lodówki na 30 min,po tym czasie z ciasta powinno dać się formować okrągłe kluseczki (dłońmi maczanymi w mące), jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dosyp po łyżce mąki i otrąb.Zagotuj garnek wody, posól, kładź kluseczki na wrzątek i gotuj do wypłynięcia.W rondelku rozpuść łyżkę masła, polej kluski, oprósz parmezanem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation