Kuchnia

Dobre rady

Syrop z cytryny i imbiru - naturalny spalacz tłuszczu

Do przygotowania tej mikstury potrzebne są: 2-centymetrowy kawałek imbiru (ważne, aby nie był zbyt miękki czy z przebarwieniami), 130 g świeżego chrzanu, 4 łyżeczki miodu, 3 cytryny, 2 łyżeczki cynamonu w proszku.

Imbir i chrzan obieramy, a następnie ścieramy na tarce lub blendujemy i przekładamy do słoika. Pulpa powinna być jak najbardziej gładka. Cytryny sparzamy i wraz ze skórką kroimy w paseczki. Dodajemy do słoika i blendujemy. Doprawiamy miodem oraz cynamonem, jeszcze raz całość mieszając. Zakręcamy słoik i odstawiamy na dobę.
Gotowy syrop należy pić rano i wieczorem, po jednej łyżeczce. Kuracja powinna trwać trzy tygodnie, a trakcie niej warto zrezygnować z kalorycznych i tłustych potraw, a także pamiętać o odpowiednim nawodnieniu i regularnych posiłkach - najlepiej 5 razy dziennie, co około 3 godziny. Aby zwiększyć spadek wagi, warto też wprowadzić nawyk codziennej aktywności fizycznej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation