Kuchnia

kuchnia

Ciasto czekoladowe z colą:
Składniki: 250 g miękkiego masła, 250 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 300 g cukru brązowego, 3 łyżki kakao – z czubkiem, szczypta sody, 200 ml coli, 75 ml mleka, 2 jajka, kilka kropel aromatu waniliowego, polewa karmelowa: 1 czekolada z karmelem, 2 łyżki śmietany kremówki

Mąkę, cukier, kakao, proszek i sodę wymieszać razem. Masło, colę, mleko, aromat i jajka wymieszać osobno, dodać do suchych składników, delikatnie połączyć. Przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej mąką tortownicy. Piec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku ok. 40 min. Wystudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation