Ogród

Angelika Zittermann

Zupa z kapustą pekińską

Bardzo delikatna zupa z dodatkiem kapusty pekińskiej, ryżu i ogórków kiszonych. Może sobie na nią pozwolić nawet osoba na diecie:)

Składniki:
ok.1,5L wody
2 średnie marchewki
1 pietruszka
kawałek pora i selera
1/2 niewielkiej kapusty pekińskiej
2 duże ogórki kiszone
2 łyżki ryżu
3 średnie ziemniaki-
-( u mnie bez)
1 łyżka masła i oliwy
ziele angielskie
listek laurowy
sól, pieprz
1 łyżeczka cukru
natka pietruszki do posypania

Do garnka wlać wodę.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
Zetrzeć na tarce marchew, pietruszkę i selera.
Pora pokroić w krążki, kapustę poszatkować.
Warzywa i ryż włożyć do wody. Zagotować.
Dodać listek laurowy, pieprz,
ziele angielskie, masło i oliwę.
Gotować na małym ogniu ok. 20-25 minut.
Dodać starte na tarce ogórki.
Chwilkę gotować.
Doprawić do smaku solą,
pieprzem i cukrem.
Posypać natką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation