Inne

kuchnia

Pieczony schab z ziołowym nadzieniem i sosem pieczarkowym
schab środkowy - 600 gramów Esencja do sosu pieczarkowego Knorr - 1 sztuka pieczywo tostowe, kromki - 8 sztuk Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki pieczarki - 10 sztuk jajko - 1 sztuka bulion - 0.5 szklanki natka pietruszki posiekana - 1 łyżka tymianek suszony - 1 łyżeczka czosnek posiekany, ząbek - 1 sztuka pieprz czarny - 1 szczypta olej - 2 łyżki
Pieczywo pokrój w niedużą kostkę i przełóż do miski. Dodaj posiekane zioła i czosnek, bulion oraz jajko. Wszystko razem wymieszaj i dopraw do smaku pieprzem. Mięso oczyść z błon, a następnie cienkim nożem zrób otwór w środku schabu na wylot. Natrzyj mięso przyprawą do mięs. Przygotowanym farszem wypełnij otwór w mięsie. Mięso zawiń ściśle w folię aluminiową i obsmaż z każdej strony na rozgrzanej patelni. Następnie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika na 40 minut.Pieczarki pokrój w grube plastry i przysmaż na tej samej patelni na rozgrzanym oleju. Wlej szklankę zimnej wody, zdejmij patelnię z ognia i dodaj esencję, dzięki której sos będzie gęsty i dobrze doprawiony. Doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze 2-3 minuty. Po upieczeniu mięso pokrój w plastry i podawaj z powstałym pieczarkowym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation