Kuchnia

zupy

SKŁADNIKI NA 3 PORCJE:

4 średniej wielkości marchewki
2 średniej wielkości pietruszki
mały seler
50g kaszy jaglanej
natka pietruszki
świeża bazylia

PRZYGOTOWANIE:

Wsypać do garnka kaszę, zalać dużą ilością wody- taką, aby zmieściły się jeszcze warzywa- i gotować przez około 15 minut
Do gotującej się kaszy wrzucić obrane i pokrojone warzywa(wystarczy przekroić na pół) oraz natkę pietruszki
Całość gotować jeszcze około 15 minut- warzywa nie muszą być całkowicie ugotowane
Zależnie od pożądanej konsystencji można odlać trochę wody, a następnie zblendować warzywa wraz z kaszą na gładki krem i gotowe
Udekorować świeżą bazylią

Jeśli lubisz możesz czymś przyprawić zupę, ja tego nie robię, ponieważ najbardziej smakuje mi w takiej delikatnej wersji. Przepis ze względu na łatwość wykonania świetnie sprawdza się również jeżeli nasza lodówka świeci pustkami i nie mamy zbyt wiele czasu na gotowanie. Po pierwszym wypróbowaniu z pewnością jeszcze nie raz okaże się przydatny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation