Kuchnia

kuchnia

Ciasteczka owsiano-orzechowe bez tłuszczu i cukru

Składniki:
2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
300 gram mieszanki orzechów i ziaren (u mnie orzechy włoskie, brazylijskie, nerkowce, pestki słonecznika i dyni, orzechy pinii)
10 suszonych daktyli
2 banany
2 całe jajka (mogą być dwa białka z jaj)
1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzałam do 180 stopni. Banana rozgniotłam widelcem w misce, dodałam pokrojone drobno suszone daktyle i jajka. Wymieszałam, po czym dodałam pozostałe składniki. Raz jeszcze wymieszałam masę i formowałam okrągłe placuszki, kładąc je na blaszce pokrytej papierem do pieczenia. Piekłam przez 25 minut, a po tym czasie nie pozostało nic innego, jak schrupać pyszności.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation