Kuchnia

Przepisy

Z Kuchni Do Kuchni: Surówka z czerwonej kapusty

Składniki
pół główki czerwonej kapusty
vinaigrette lime i pomarańcza
marchewka
jabłko
majonez
musztarda
sól i pieprz

Poszatkuj kapustę i posól.



Odstaw w misce na około godzinke, może być więcej.
W tym czsie kapusta zmięknie i puści soki.
Po tym czasie odciśnij ją bardzo dobrze.
Zetrzyj marchewkę na małych oczkach.
Jabłko zetrzyj na troszkę większych.
Kapustę skrop winegretem pomarańcza i lime.
Dodaj marchewkę, jabłko.
Wymieszaj.



Przygotuj majonez.
Zmiksuj kilka łyżek majonezu z lyżką musztardy i winegretem-do smaku. Popieprz.
Zalej kapsutę, wymieszaj.



Wstaw do lodówki w celu schłodzenia i przegryzienia się. Najlepsza na drugi dzień, nawet na trzeci !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation