Kuchnia

jedzenie

Serniczki z wiśniami


Składniki (na 6 porcji)

Spód

250 g herbatników maślanych
100 g masła

Nadzienie

250 g serka śmietankowego
100 ml śmietany kremówki
3 łyżki cukru pudru
wiśnie (około 30 sztuk)



Wykonanie

Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy roztopione masło i mieszamy. Foremki do tartoletek wykładamy tak przygotowaną masą. Foremki wkładamy do zamrażalnika na 15 minut. W tym czasie miksujemy ser, śmietanę i cukier. Jeśli masa wydaje nam się za mało słodka, dodajemy cukru. Masę wykładamy do foremek, na wierzch układamy wiśnie przekrojone na pół. Wstawiamy na około 40 minut do piekarnika (temperatura 190 ºC). Podajemy z bitą śmietaną i świeżymi wiśniami. Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation