Kuchnia

Słodkości

Brownie

Składniki:
200 g masła,
1 szklanka dobrej jakości kakao bez cukru,
1 szklanka cukru,
4 jajka,
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego,
¾ szklanki mąki pszennej,
*garść prażonych orzechów włoskich i tyle samo orzechów ziemnych bez soli,


Wykonanie:
Masło rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać do niego kakao i groszki czekoladowe, wymieszać. Wsypać cukier i dokładnie wymieszać, następnie wbijać jajka. Po każdym jajku dobrze wymieszać masę. Dodać wanilię, mąkę i porządnie wymieszać. Na koniec wrzucić uprażone orzechy.
Piec około 25 minut (najlepiej sprawdzać patyczkiem i kontrolować, żeby nie wysechł w piecu za bardzo) w 175 ̊C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation