Kuchnia

Kawa na różne sposoby

CAPPUCCINO NA LODZIE.
SKŁADNIKI:
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Jacobs
150 ml wody
cukier wg uznania, może być biały lub brązowy
150 ml mleka
kostki lodu
kakao
PRZYRZĄDZANIE:
Kawę rozpuść w wodzie, posłódź wg uznania. Skrusz lód w blenderze. Spień mleko spieniaczem do mleka. Do dużej filiżanki lub wysokiej szklanki przełóż lód. Następnie, trzymając w jednej ręce naczynie z mlekiem a w drugiej z kawą, postaraj się wlewać płyny jednocześnie do naczynia z lodem, powoli i delikatnie, tak by na powierzchni utworzyła się pianka. Na koniec posyp kakao. Podawaj z łyżeczką, żeby było czym jeść pianę.
Sprzęt: blender (z funkcją kruszenia lodu), spieniacz do mleka

Czas wykonania: 20min
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation