Kuchnia

Kawa na różne sposoby

KAWA U TIFFAPrzelewowa Americano:
3 łyżeczki kawy mielonej Jacobs Krönung
¾ szklanki wody
gorąca czekolada
1 łyżeczka masła
2 łyżki gorzkiego kakao
2 łyżki wody
¼ szklanki mleka
Zamień na listę zakupów
Przygotowanie:
Przygotuj kawę typu „americano”, następnie włóż do rondelka łyżeczkę masła, 2 łyżki gorzkiego kakao, dodaj 2 łyżki wody i ¼ szklanki mleka. Całość energicznie wymieszaj (będą widoczne bąble), zdejmij z ognia i przelej do szklanki z kawą. Możesz, dodatkowo, dolać nieco mleka.
Porada:
Aby czekolada miała jedwabistą konsystencję, należy, na sam koniec, dodać małą łyżeczkę spirytusu i energicznie
rozetrzeć w masie. W razie konieczności można również dodać odrobinę wody, jeśli okaże się, że czekolada za bardzo odparowała lub – jeśli jest zbyt rzadka – odparować ja na wolnym ogniu.
Czas wykonania: 10 minNY'EGO - przepis na kawę!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation