Kuchnia

FOOD

Desery | Ewa po godzinach
Składniki:

- maliny – 750g ( możemy swodobnie maliny zastapić świeżymi truskawkami lub jagodami, zgodnie z upodobaniem)

- cukier – 100g

- śmietana 30% lub 36% – 500ml

Przygotowanie:

Maliny blenderujemy z cukrem. Śmietanę w osobnym pojemniku ubijamy na sztywno, a następnie mieszamy z malinami. Foremkę do pieczenia ciasta „keksówkę” wykładamy folią spożywczą i wlewamy do niej smietanowo- malinową masę. Możemy ją również przełożyć do plastykowych pojemników spożywczych lub najzwyczajniej do pojedynczych foremek. Wstawiamy do zamrażalnika na całą noc. Następnie wyjmujemy z formy i kroimy lody w plastry. Dekorujemy zgodnie z uznaniem, w moim przypadku są to świeże owoce i polewa czekoladowa.Voila! Smacznego! :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation