Kuchnia

Na słodko

SZYSZKI
Składniki:
2 łyżki masła
3/4 puszki masy krówkowej
90 g to jest jedno opakowanie ryżu preparowanego
Wykonanie:
W rondelku rozpuściłam masło, dodałam masę krówkową i podgrzewając na małym ogniu doprowadziłam do połączenia masła z masą. Następnie zdjęłam z ognia, wsypałam całe opakowanie ryżu preparowanego i dokładnie wszystko wymieszałam.
Poczekałam gdy masa podstygła. Jednak żeby nie była zupełnie zimna, bowiem gdy będzie zimna będzie się źle formować szyszki. Łyżką nabierałam masę
i w foremkach, o kształcie szyszek, formowałam moje szyszki.Gdy zrobiłam wszystkie szyszki ułożyłam na talerzu i włożyłam do lodówki (do całkowitego zastygnięcia).
Z tej proporcji wyszło mi 15 szyszek.
Szyszki można na koniec obtoczyć w ryżu preparowanym lub pokrojonych drobno orzechach.
Robienie szyszek jest kilka wersji, ja zrobiłam taką jak tutaj przedstawiłam.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation