Kuchnia

kuchnia

Minikanapki z gruszką i niebieskim serem

100 g sera z niebieską pleśnią
3 łyżki gęstego półtłustego twarogu
2 łyżki soku z pomarańczy
duża garść rzeżuchy
2 średniej wielkości gruszki (mogą być świeże, marynowane lub z syropu)
8 kromek pieczywa tostowego
pieprz kajeński
sól


Ser pleśniowy utrzyj z twarogiem na gładką masę, przypraw solą, pieprzem kajeńskim i sokiem z pomarańczy. Rzeżuchę umyj i osusz. Gruszki pokrój wzdłuż na ósemki (ze świeżych owoców usuń gniazda nasienne i ogonki).
Z pieczywa obetnij skórkę, połowę kromek posmaruj masą serową, wszystkie kromki pieczywa pokrój na ćwiartki. Na każdą posmarowaną ćwiartkę kładź trochę rzeżuchy, kawałek gruszki i znów nieco rzeżuchy, przykryj suchym kawałkiem pieczywa. Zepnij warstwy kanapeczek drewnianą wykałaczką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation