Kuchnia

Zdrowa kuchnia - Wersja na słodko

Dietetyczne pralinki kokosowe

Składniki na około 20 sztuk:

0,5 l mleka 0%
6 łyżek kaszy manny
4 łyżki zmielonych płatków owsianych górskich
2 łyżki wiórek kokosowych (najlepsze będą drobno zmielone)
1 łyżka ekstraktu z wanilii (można zastąpić cukrem wanilinowym)
3 czubate łyżki cukru trzcinowego ( w wersji mniej kalorycznej można użyć słodziku)
wiórki kokosowe do obtoczenia (ok. pół szklanki powinno wystarczyć)
Mleko gotujemy z kaszą manną, płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi, cukrem. Gotujemy aż masa zgęstnieje, zestawiamy z ognia, dodajemy ekstrakt z wanilii, mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.
Z ostudzonej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, każdą z nich obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation