Kuchnia

Kuchnia

SERNIK NA ZIMNO Z CZERESNIAMI.

Składniki:

- paczka (120g) biszkoptów
- 800-1000g serka homogenizowanego (naturalny lub np o smaku waniliowym wtedy nie dodawać już cukru)
- 5 łyżek cukru pudru
- 4 łyżeczki żelatyny
- galaretka czerwona
- czereśnie

Wykonanie:

Tortownicę 24cm wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie tortownicy ułożyć warstwę biszkoptów.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i przestudzić.
Serki wymieszać z żelatyną oraz cukrem, wylać na biszkopty.
Na serniku ułożyć czereśnie (możena wcześniej pozbawić je pestek) i zalać tężejącą galaretką.

Sernik wstawić do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation