Kuchnia

Moja dieta

Pieczeń z jajek
- pyyyszna ;)




Składniki:
10 jajek ugotowanych na twardo,
1 surowe jajko,
cebula,
40 dag pieczarek,
3/4 puszki groszku,
5 łyżek startego żółtego sera,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki śmietany 18%,
5 łyżek kaszy manny,
sól, pieprz,
szczypta ostrej papryki.


Przygotowanie:
Ugotowane na twardo jajka ostudzić i oskubać. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki oczyścić, także zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę obrać, posiekać i z pieczarkami podsmażyć na odrobinie oleju. Przestudzić i dodać do jajek wraz z odsączonym groszkiem. Wbić jajko, dodać starty żółty ser. Dodać majonez, śmietanę oraz kaszę mannę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką. Całość dokładnie wymieszać. Keksówkę wyłożyć folią tak, by sporo wystawało ponad brzeg by można było przykryć pieczeń. Do formy przełożyć masę, przykryć wystającą folią. Piec ok. 40min w temp. 200st. Następnie odchylić folię i piec jeszcze ok. 20min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation