Kuchnia

Zupy

Składniki
2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka kolendry
1 łyżeczka kminku
1 łyżeczka soli nierafinowany (ja używam tej marki)
2-3 ząbki czosnku, mielone
1 calowy kawałek świeżego imbiru, startego (lub 1 łyżeczka imbiru w proszku suszone)
2 łyżki oleju kokosowego (ja używam tej marki)
1 i 1/2 funta kurczaka, pokrojone na małe kawałki 1-2 calowe
1 szklanka bulionu domowej roboty kości
1 i 1/4 szklanki mleka kokosowego pełnotłuste (gdzie dostać BPA darmo mleka kokosowego)
3 średnie marchewki, pokrojone
1 czerwona papryka, pokrojone w kostkę
4-5 średnie cukinia, spiralized do makaronu
sok z 1/2 cytryny
kolendry do dekoracji
Instrukcje
Połącz kurkuma, kolendra, kminek, sól, posiekany czosnek, imbir i starty w małej misce. Uchylenie.
Melt olej kokosowy na dużej patelni lub w garnku na średnim / dużym ogniu. Saute kawałki kurczaka przez 5-7 minut, aż nie dłuższym różowe na zewnątrz.
Dodaj przyprawy, wymieszać do połączenia, i gotować jeszcze przez minutę. Następnie dodać bulion kości i mleko kokosowe. Wymieszać do połączenia.
Dodaj w marchewką i papryką. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień i gotować przez 5 minut. Dodatku cukinii makaron i gotować przez kolejne 5 minut, aż kurczak jest w pełni przygotowane.
Wycisnąć sok z cytryny. Udekorować świeżą kolendrą. I kopać!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation