Kuchnia

Dynia

Kotleciki z dyni

Składniki:
- 1 dynia (1,5 kg)
- 4 łyżki pestek słonecznika
- 3 łyżki pestek dyni
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 1 zmiażdżony ząbek czosnku
- szczypta soli do smaku
- 1 jajko
- 3 łyżki tartej bułki
- mąka do panierowania
- oliwa do smażenia

Sposób przyrządzania:

Miąższ dyni ścieramy na grubej tarce, dodajemy obrane pestki, orzechy, czosnek i sól. Mieszamy z rozkłóconym jajkiem. Następnie wsypujemy tartą bułkę, tyle by uzyskać gęstą, jednolitą masę. Formujemy kotlety, panierujemy je w mące i smażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu. Kotlety doskonale smakują z kaszą perłową i warzywami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation