Kuchnia

przekąski

250g twarogu w kostce (takiego z pergaminu)

2 małe ząbki czosnku
1/2 łyżeczki soli
świeżo mielony, czarny pieprz do smaku

2 łyżki: posiekanego koperku, posiekanej natki pietruszki, posiekanego szczypiorku
2 łyżki wędzonej lub zwykłej słodkiej papryki w proszku
50g drobno posiekanych orzechów




Twaróg wymieszać w misce z solą i pieprze, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dokładnie wymieszać. Nabierać łyżeczką porcje sera, dłonią formować kuleczki – ok. 2-2,5 cm średnicy. Każdą kuleczkę obtaczać w posiekanych ziołach, papryce albo w posiekanych orzechach.

Kuleczki ułożyć na talerzu lub tacy lub tak, jak ja – ułożyć je w małych papilotkach do pralinek. Schłodzić przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation