Kuchnia

DOMOWE WĘDLINKI PLUS

Pieczeń rzymska z papryką.



Składniki : na 8 porcji
80 dkg mięsa wieprzowego lub wołowego
1 jajko
1 średnia cebula
1/2 szklanki drobno pokrojonej czerwonej papryki
1/4 szklanki drobno pokrojonej papryki żółtej lub zielonej
1 czerstwa bułka
1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
2 łyżki oleju
2 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
Sposób wykonania :
Bułkę namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć. Cebulę pokroić w kawałki i podsmażyć na łyżce masła. Mięso zemleć w maszynce wraz z odciśniętą bułką i przestudzoną cebulką. Dodać do mięsa pokrojoną paprykę, jajko,mieloną paprykę, doprawić solą i pieprzem do smaku, wyrobić to wszystko razem. Długą wąską foremkę (keksówkę) posmarować olejem. Z mięsa uformować długi wałek, obsypać bułką tartą i ułożyć w foremce. Piec w piekarniku przez około 50 minut w temperaturze 185 C. Podawać na gorąco do obiadu lub na zimno pokrojone w cienkie plasterki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation