Kuchnia

Sałatka ciężka

sałatka z marynowanym selerem naciowym

3 jajka (ugotowane na twardo)
2 łyżki posiekanej natki pietruszki (u mnie mrożona)
marynowany seler naciowy (bez marynaty, odcedzony)
pół czerwonej cebuli
1 łyżeczka majonezu (u mnie nie była nawet czubata)
sól i świeżo zmielony pieprz

Pokrojoną drobno cebulę, posiekaną natkę pietruszki wsypałam do miski. Następnie na tarce (grube oczka) starłam jajka i dodałam je do miski. Dodałam również seler. Wszystko wymieszałam dokładnie. Dodałam majonez i doprawiłam do smaku.
W pierwotnym przepisie ilość majonezu była większa, zaś jajka nie były tarte tylko krojone. Dzięki temu, że starłam jajka sałatka była bardziej zwarta i mogłam zdecydowanie zmniejszyć ilość majonezu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation