Kuchnia

kuchnia

Składniki:
3 łyżki kaszy jaglanej
3/4 szklanki mleka (w wersji wegańskiej roślinnego)
pół banana
150g truskawek
pół pomarańczy
100g ananasa
1 łyżeczka wiórków kokosowych
1 łyżeczka suszonej żurawiny
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną ugotować w wodzie, a następnie ugotować w mleku do wchłonięcia całego płynu.
Banana zblendować, a następnie wymieszać z ostudzoną kaszą i wiórkami kokosowymi.
Pomarańczę pokroić w kostkę, natomiast truskawki i ananasa zblendować na mus (każde w osobnej misce).
Przekładać do pucharka warstwami- warstwa z kaszą, mus truskawkowy, powtórnie warstwa z kaszą, kawałki pomarańczy, znowu warstwa z kaszą i mus ananasowy. Na wierzchu ułożyć kilka owoców suszonej żurawiny.
Gorąco polecam! Deser smakuje jeszcze lepiej po schłodzeniu w lodówce! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation