Kuchnia

jedzenie

Moje Walijskie Pichcenie ... : Z UDZIAŁEM MIĘSA MIELONEGO
Składniki:

800g mięsa mielonego
2 czerstwe kajzerki
3 jajka
2 cebula (z tego 1 do sosu)
sól
pieprz
20 dag boczku wędzonego
1 czerwona papryka
50 dkg pieczarek
łyżeczka musztardy
śmietana 18% (ilość wg uznania)
koperek
olej do smażenia


Wykonanie:

Mięso mielone wyrabiamy wraz z wcześniej namoczoną i odciśniętą bułką.Dodajemy przesmażoną na maśle cebulę, jajka, sól,pieprz i musztardę.Wyrabiamy. Boczek kroimy w cienkie plastry. Paprykę kroimy na cienkie słupki. Z masy mięsnej formujemy kwadraty wielkości plastra boczku. Na masę mielona kładziemy boczek i paprykę. Zawijamy ciasno w rulon. Ruloniki obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony w głębokim tłuszczu. Po usmażeniu przekładamy na talerz, na oleju po frykadelkach podsmażamy 1 cebulę, następnie pokrojone w kostkę pieczarki. Podlewamy odrobiną bulionu.Doprawiamy solą i pieprzem. Po 15 minutach dodajemy śmietanę 18% i posypujemy obficie koperkiem. na sos pieczarkowy wykładamy nasze frykadelki. Podajemy z ziemniakami lub kopytkami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation