Kuchnia

Breakfast

Pancake z bananem i borówką. Bez mąki, mleka i cukru! | gotuj zdrowo!
Składniki na 2-4 osoby

3 banany
120 g borówek amerykańskich lub jagód
2 łyżki wiórków kokosowych
2 kwiaty dzikiego bzu (opcjonalnie)
szczypta soli morskiej do smaku
szczypta cynamonu
4 jajka od szczęśliwej kury
masło klarowane (Gee) lub olej kokosowy
syrop klonowy lub z agawy do smaku



Przygotowanie:

Utrzyj banany na grubej tarce. Dodaj do miski wraz z jajkiem, wiórkami kokosowymi, przyprawami, kwiatami bzu i połową borówek. Dopraw szczyptą soli morskiej (opcjonalnie) Wymieszaj wszystkie składniki delikatnie, tak aby powstała jednolita masa.

Na patelni rozgrzej klarowane masło lub olej kokosowy, dodawaj masę chochelką i obsmażaj na mniejszym palniku po kilka minut z dwóch stron. Po obsmażeniu, zdejmuj naleśniki na papierowy ręcznik kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Serwuj skropione syropem klonowym lub z agawy z resztą borówek, udekorowane kwiatami bzu i wiórkami kokosowymi.

Na zdrowie
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation