Kuchnia

słodkości

CUPCAKES Z KREMEM MLECZNYM.

Na 12 sztuk:
2 szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki cukru
1 szklanka mleka/maślanki/kefiru
4 płaskie łyżki kakao
1/2 łyżeczki sody
2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 jaja
100 ml oleju
Krem:
1/4 szklanki mleka
1/3 szklanki cukru
1 i 1/2 szklanki mleka w proszku
130 g masła

1/4 szklanki cukru pudru
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Muffinki jak zwykle: jajka roztrzepujemy z olejem, cukrem i mlekiem.

Mąkę przesiewamy i mieszamy z sodą, proszkiem i kakao. Zawartość obu misek łączymy i mieszamy, aż wszystko się jako tako wymiesza. Ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy ok. 20 minut w 190 stopniach. Studzimy.

Zwykłe mleko zagotowujemy z cukrem kryształem. Masło ucieramy i powoli dodajemy przestudzone mleko, oraz wanilię. Na koniec dodajemy mleko w proszku i cukier puder.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation