Kuchnia

Przepisy

Brownie z kaszy jaglanej - Przepis - Smaker.pl


200 g kaszy jaglanej
2 szklanki mleka
1 tabliczka gorzkiej czekolady
1 tabliczka mlecznej czekolady
mały jogurt naturalny
2 łyżki gorzkiego kakao
70 g cukru
2 jajka
ok 200 g dowolnych orzechów
Suchą kaszę jaglaną uprażyć w garnku z grubym dnem do momentu, aż zacznie ładnie pachnieć. Wlać mleko ze szczyptą soli, przemieszać. Gotować na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie płyn. Odstawić do wystudzenia. Obie czekolady rozpuścić (w kąpieli wodnej lub mikrofalówce) i dokładnie zblendować z kaszą.
W misie rozmiksować ze sobą pozostałe składniki dodając stopniowo zblendowaną kaszę.
Formę o wymiarach 20x30 wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto, a wierzch posypać posiekanymi orzechami.
Piec przez ok. 30-40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Wyjąć, wystudzić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation