Kuchnia

Przepisy

odchudzone brownie

pol szklanki kaszy jaglanej
szczypta soli
3 jajka
pol szklanki mleka
pol szklanki cukru
pol szklanki kakao
50 ml oleju
lyzeczka proszku do pieczenia
orzechy wloskie lub inne wg uznania (ja uzylam 100 g orzechow wloskich)

Kasze jaglana wsypac na sitko, przeplukac zimna woda, nastepnie wrzatkiem. Wlozyc do garnka, zalac szklanka wrzatku i gotowac na wolnym ogniu, mieszajac, aby sie nie przypalilo. Pod koniec gotowania dodac szczypte soli. Ugotowana kasze wystudzic.
Wystudzona kasze przelozyc do miski, dodac jajka, olej, mleko, cukier, kakao i proszek. Calosc dokladnie zmiksowac blenderem.
Blaszke (ja uzylam okraglej tortownicy o srednicy 24 cm) wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto, posypac posiekanymi orzechami. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 40 minut.
http://smaker.pl/
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation