Kuchnia

Przepiśnik

Racuszki z cukini

SKŁADNIKI:
* cukinia – 1 szt
* mąka pszenna – 3 łyżki
* jajko L – 1 szt
* mleko ( u mnie sojowe ) - 2 łyżki
* sól – do smaku
* pieprz – do smaku
* oliwa / olej do smażenia
racuchy z cukini , cukiniowe racuszki , racuszki warzywne , racuszki wegetarianskie , ostra na slodko (3)xxxx
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Cukinię trzemy na grubych oczkach.

Odciskamy nadmiar wody.

Dodajemy do niej mąkę, jajko i mleko.

Doprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

Mieszamy.

Smażymy na rozgrzanej oliwie formując racuszki , przez ok. 4-5 min. z każdej strony.

Po usmażeniu przekładamy na papierowy ręcznik, by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.

* Możemy zjadać solo lub z ulubionym sosem np. jogurtowo – czosnkowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation