Kuchnia

PYCHOTKA II

Sałatka z arbuzem i fetą - przepis


Składniki:
1,5 kg słodkiego, twardego arbuza
sok z 2 3 limonek
250 g sera feta
1 mała czerwona cebula
mały pęczek natki pietruszki
mały pęczek świeżej mięty
3 4 łyżki oliwy z oliwek
100 g drylowanych czarnych oliwek
świeżo mielony pieprz
1. Cebulę obrać i pokroić w cienkie półplasterki a następnie zalać sokiem z limonek i odstawić.
2. Arbuza kroimy w trójkątne kształty -usuwając pestki. Fetę kroimy w podobne kształty i razem z arbuzem przekładamy do dużej miski. Dodajemy oliwki, posiekaną pietruszkę i miętę oraz cebulę z sokiem. Polewamy oliwą i posypujemy lekko pieprzem. Delikatnie mieszamy.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation