Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Polędwiczki wieprzowe w boczku z serem camembert

Składniki: (na 2-3 porcje)

1 polędwiczka wieprzowa

1/4 serka camembert

6 plastrów boczku

sól

pieprz

oliwa

6 wykałaczek

Przygotowanie:

Polędwicę myjemy i oczyszczamy z błon tłuszczowych. Kroimy na ok centymetrowe plastry. Na rozgrzaną patelnię wlewamy dwie łyżki oliwy. Mięso solimy i pieprzymy z obu stron – nie za dużo soli bo mięso będzie w boczku. Układamy mięso na patelni i smażymy z obu stron po ok 1-2 minuty. Odkładamy na chwilę do przestygnięcia. Bierzemy po dwa kawałki mięsa – na jednym układamy kawałek sera i przykrywamy drugim kawałkiem mięsa. Zawijamy całość w plaster boczku i spinamy wykałaczką. Wstawiamy tak przygotowane mięso do piekarnika nagrzanego do 180 st na ok 15-20 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation