Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Naturalny spalacz tłuszczu

Składniki:

1 łyżka octu jabłkowego – najlepiej domowej roboty
1/4 łyżeczki zmielonego chili
1 cytryna organiczna – jeśli nie – należy pozbyć sie pestycydów http://sekrety-zdrowia.org/usunac-pestycydy-warzyw-owocow/
woda

Przygotowanie:

Obrać cytrynę i zalać skórkę 240ml gorącej wody i pozostawić na 10 min.
Następnie dodać sok wyciśnięty z cytryny, ocet jabłkowy i mielone chili.
Spożywać po każdym posiłku w czasie odchudzania, zamieszać przed każdym łykiem.



Papryczki chili zawierają alkaloid – kapsaicynę, która stymuluje wytwarzanie ciepła w organizmie, przyśpieszając przemianę materii. A ponieważ produkcja ciepła pochłania mnóstwo energii, kapsaicyna należy do skutecznych pogromców kalorii.

Sok z cytryny przyspiesza metabolizm, pomaga odtruć organizm z toksyn, zmniejsza jelitowe wchłanianie tłuszczu, zmniejsza łaknienie zaś skorka z cytryny zawiera polikosanol który obniża cholesterol i jest pomocny w odchudzaniu.

Ocet jabłkowy oczyszcza organizm, wspomaga odchudzanie, przyspiesza spalanie tłuszczu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation