Kuchnia

kuchnia

Makaron z groszkiem

Składniki
250g makaronu typu rurki z pszenicy durum
puszka groszku
100-150ml śmietany 30%
2 duże cebule
ząbek czosnku
łyżka sosu sojowego
sól, pieprz ziołowy i czarny, papryka słodka, curry, zioła prowansalskie

1.
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.
2.
Cebulę kroimy i podsmażamy, dodajemy groszek i wlewamy śmietanę. Dokładnie mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, wszystko doprawiamy sosem sojowym, solą i przyprawami do smaku jednocześnie mieszając. Dusimy do 5min i zdejmujemy z ognia.
3.
Do garnka z ciepłym makaronem dodajemy sos groszkowy i mieszamy dokładnie aż część groszku wpadnie do środka makaronu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation