Kuchnia

przepisy

Ciasto marchewkowe

Składniki:

1 szklanka mąki
2 jajka
3/4 szklanki oleju
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki orzechów/migdałów/rodzynek
2 szklanki startej marchewki

Składniki na domową masę cukrową

Cukier, jajka i olej ucieramy w misce. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Dodajemy bakalie i startą marchewkę.
Piekarnik nastawiamy na temperaturę 180 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto pieczemy około 50 min. Po tym czasie sprawdzamy, czy na pewno jest jest upieczone drewnianym patyczkiem – nie powinno być na nim surowego ciasta. Gotowe ciasto można podawać posypane cukrem pudrem lub z dodatkiem lukru (np. takiego).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation