Kuchnia

ryby

Tatar ze śledzi
Składniki na 4 porcje:
• 4 filety ze śledzia w oleju
• sok z 1/2 cytryny
• 4 ogórki konserwowe
• 1/2 słoiczka marynowanych pieczarek
• 3 plastry marynowanej papryki
• 1/2 słoiczka czarnych oliwek bez pestek
• 1 cebula
• pęczek zielonej pietruszki
• 3 łyżki oliwy
• sól, pieprz
Wykonanie:
• Śledzia pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny.
• Cebulę pokroić w drobną kostkę, posolić i odstawić.
• Ogórki, pieczarki, paprykę i oliwki pokroić w drobną kostkę.
• Składniki sałatki połączyć z cebulą i posiekaną natką pietruszki.
• Doprawić solą i pieprzem, dodać oliwę.
• Sałatkę wyłożyć do metalowej obręczy i delikatnie ucisnąć.
• Na wierzchu położyć pokrojonego śledzia w kostkę.
• Można również wymieszać wszystkie składniki razem i nakładać porcje tatara kulką do lodów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation