Kuchnia

KUCHNIA

niebo na talerzu: Sałatka z makaronem

250 g ugotowanego w osolonej wodzie makaronu świderki ( al dente, krok przed całkowitym ugotowaniem, by był jędrny, nie rozlazły)
- 4 jajka ugotowane na twarde
- 15 dkg szynki
- pół puszki kukurydzy
- kilka płatów papryki w occie
- 4 ogórki konserwowe
- pęczek szczypiorku
- sól, pieprz- chlust tabasco
- 2 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżeczka musztardy

Jajka, szynkę, ogórki, paprykę pokroić w grubą kostkę, szczypiorek drobno posiekać, wymieszać wszystko z makaronem. Majonez wymieszać z jogurtem i musztardą, zalać sosem sałatkę, dodac chlust tabasco, przyprawy, wszystko delikatnie wymieszać.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation