Kuchnia

ciasto

CIASTECZKA KRUCHE

Składniki:

25 dag masła
3 jajka
1,5 szklanki cukru
5 szklanek mąki tortowej (szklanka o pojemności 250ml)

Przygotowanie
Mikserem spulchnij masło, cały czas mieszając dodawaj jajka i cukier.
Kiedy masa będzie pulchna i jednolita dodawaj, cały czas mieszając, mąkę.
Przy pomocy specjalnej przystawki do maszynki do mielenia mięsa uformuj
ciasteczka, które wyłóż na blachę wyściełaną papierem pergaminem.
Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni około 30 minut,
do uzyskania złocistego koloru.
Można również rozwałkować ciasto i kształtować ciasteczka w dowolny sposób.
Gotowe ciasteczka można udekorować roztopioną, w kąpieli wodnej, gorzką czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation