Kuchnia

kuchnia

Cytrynowiec

Składniki:
masa I
sok z 2 cytryn
2 opakowania budyniu waniliowego
1/2 kostki margaryny
niepełna szklanka cukru
1 1/2 szklanki wody

masa II
2 galaretki cytrynowe
700 g jogurtu naturalnego
200 ml wody

Dodatkowo
herbatniki
małe opakowanie biszkoptów
1 opakowanie delicji
2 galaretki cytrynowe + nie cały litr wody do ich przyrządzenia

Wykonanie:
Herbatniki ułożyć w blaszce. Przygotować masę I. Z soku i wody ugotować budyń z dodatkiem margaryny i cukru, gorący wylać na herbatniki. Biszkopty maczać delikatnie w przegotowanej zimnej wodzie i ułożyć je na masie cytrynowej. Całość odstawić do wystygnięcia.
Masa II. Galaretki rozpuścić w 200 ml gorącej wody i ostudzić, następnie zmiksować z jogurtem i wylać na pierwszą masę, wetknąć delicje, wstawić do lodówki. Pozostałe dwie galaretki rozpuścić w nie całym litrze wody gdy zaczną tężeć polać nimi wierzch ciasta.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation