Kuchnia

kuchnia

Omlet po meksykańsku

składniki:

jajka - 4 sztuki
mleko - 100 mililitrów
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 2 sztuki
czerwona papryka - 1 sztuka
cebula dymka - 1 sztuka
natka kolendry - 0.5 pęczka
ser żółty - 300 gramów
Ostra papryczka chilli - 1 sztuka

Jaja rozkłóć z mlekiem i przyprawą w mini kostkach Knorr.

Obie papryki i cebulę dymkę pokrój w drobną kostkę.

Podsmaż warzywa chwilę na dużej i szerokiej patelni, następnie zalej masą jajeczną. Smaż powoli klasyczny omlet.

Kiedy jajka będą prawie ścięte posyp po wierzchu posiekaną kolendrą i starty serem.

Następnie złóż delikatnie omlet na pół i smaż jeszcze 1 minutę. Przełóż delikatnie na talerz i natychmiast podawaj.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation