Kuchnia

kuchnia

Nadziewane muszle makaronowe
Składniki: 20 muszli makaronowych (conchiglioni), 500 g mielonego mięsa wołowego, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 500 ml passaty pomidorowej, sól, pieprz tymianek, oregano, oliwa z oliwek, 1 kulka mozzarelli (120 g).
Sposób przygotowania: Passatę pomidorową podgrzej i dopraw do smaku. Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekane czosnek i cebulę, a po chwili mielone mięso. Smaż 10 minut, następnie dodaj połowę passaty i gotuj kolejne 10.
Muszle ugotuj na półtwardo w lekko osolonej wodzie (ok. 5 minut). Podgotowany makaron faszeruj sosem mięsnym. Na dno naczynia żaroodpornego wlej pozostały sos pomidorowy, układaj na nim muszle, na wierzchu każdej połóż kawałek mozzarelli. Całość skrop odrobiną oliwy i zapiekaj około 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
ok. 60 minut
dla 4 osób
cena porcji ok . 9,50 zł


Czytaj więcej na http://kobieta.interia.pl/kuchnia/news-wloskie-przysmaki-szybkie-i-proste,nId,1057170?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation