Kuchnia

bezgluten i beznabiał

Stir-fry z kaszą gryczaną, kurczakiem i porem
Składniki:

szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
1 cebula
1 mały por
1 papryka
2cm imbiru
pół małej cukini
ostra papryka
sok z połowy cytryny
150g piersi z kurczaka
sól, pieprz

Mięso pokroić w kostkę 3x3, doprawić solą, pieprzem i papryką.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w krążki o grubości 3-4 mm pora i cukinię, posiekany w słupki imbir i kaszę. Zgarnąć zawartość patelni na bok i wrzucić kurczaka. W czasie gdy mięso się usmaży warzywa zmiękną.
Gdy mięso jest gotowe wymieszać zawartość patelni, dorzucić pokrojoną w paski paprykę. Doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, sokiem z cytryny.

Podawać posypane kolendrą lub inną ulubioną zieleniną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation