Kuchnia

Przepisy

Składniki

2 jajka

1 owakado

1 garść mieszanki sałat

4 pomidorki koktajlowe

1 łyżka posiekanej natki

1 łyżka posiekanego szczypiorku

1 łyżka majonezu

1/4 czerwonej papryki

sól, pieprz, papryka chilli

Etapy przygotowania

1. Awokado przeciąć na pół i wyjąć pestkę.

2. Jajka ugotować na twardo. Ostudzone pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. W misce wymieszać jajko, paprykę, majonez, szczypiorek i pietruszkę. Przyprawić solą i pieprzem.

3. Na talerz położyć sałatę i na wierzch przekrojone awokado. Pomidorki przekroić na 4 części i położyć na sałatę. Na awokado nakłądamy sałatkę. Posypujemy papryką chilli, przyozdabiamy pietruszką i szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation