Kuchnia

Przepisy

PASTA Z AWOKADO
Składniki:
jeden dojrzały owoc awokado
łyżka soku z limonki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
pieprz
ugotowane na twardo jajko
niewielka porcja żółtego sera
łyżka majonezu

Obieramy owoc ze skórki, kroimy wzdłuż na pół, usuwamy pestkę.
Blenderuję awokado razem z sokiem z limonki i oliwą (doprawiam wcześniej solą i pieprzem-użyłam białego pieprzu mielonego). Dodaję drobno posiekane jajko, grubo starty ser i łyżkę majonezu - delikatnie mieszam łyżką.
Smacznego !

zdj. 1: po zblenderowaniu i dodaniu jajka,sera,majonezu
zdj. 2: kromeczka ciemnego pieczywa ze słonecznikiem ;)

Można użyć zamienników ( choć ja nie próbowałam) tj.: sok z cytryny, jogurt zamiast majonezu. Można pominąć składniki dodatkowe tj. jajko, majonez i ser, smakuje również wyśmienicie:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation