Kuchnia

obiady

Wiejskie kieszonki

Składniki:
na ciasto:

1,5 szklanki mleka
2 jajka
150 g mąki
1/2 łyżeczki soli

na farsz:

300 g kapusty kiszonej
300 g pieczarek
1 cebula
100 g boczku wędzonego
2 ząbki czosnku
wegeta
pieprz
ostra papryka

na panierkę:

mąka
jajko
bułka tarta
olej do smażenia


Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na kwadrans. Kapustę kiszoną zalać wrzątkiem i gotować przez 10 minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć a następnie wrzucić pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć razem kilka minut. Dodać pokrojoną kapustę kiszoną i podsmażyć razem.


Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na połowę każdego naleśnika nakładać łyżkę farszu, rozsmarować.






Składać naleśniki w trójkąty i panierować jak kotlety. Smażyć i podawać na ciepło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation