Kuchnia

Przepiśnik_ciasteczka

Szybkie ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą

składniki na około 25 ciasteczek:
ciasto:
1 szklanka mąki
3/4 szklanki cukru
5-6 kopiastych łyżek masła orzechowego
200g poszatkowanej gorzkiej czekolady 60% (połowę gorzkiej czekolady możemy zastąpić mleczną)
1 jajko
1/2 łyżeczki aromatu waniliowego
dodatkowo:
2-3 łyżki cukru

1. Wszystkie składniki na ciasto włożyć do miski i dokładnie ze sobą wymieszać, najlepiej rękoma.

2. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczać je w cukrze, następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Ciasteczka piekłam w temperaturze 170oC na funkcji termoobieg przez około 10-12 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation