Kuchnia

Przepisy

picante-jalapeno.bogspot.com: Sałatka z jajkiem, tuńczykiem i rzodkiewką
Skład
1/2 sałaty masłowej
garść rukoli
1/2 puszki zielonego groszku (można użyć też mrożonego)
1 pęczek rzodkiewki
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
2 jajka ugotowane na twardo
sól, pieprz, oliwa z oliwek

Wykonanie:
Sałatę rwiemy na kawałki, układamy na talerzu. Następnie wykładamy rukolę, tuńczyka odsączonego z zalewy, wysypujemy groszek, oraz układamy rzodkiewkę pokrojoną w talarki. Na wierzchu kładziemy jajko obrane ze skorupki i pokrojone w plasterki. Doprawiamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą z oliwek. Podajemy z ulubionym pieczywem lub grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation