Kuchnia

Chlebek ...

Anyżkowo: Ziołowe bułeczki z serkiem topionym i suszonymi pomidorami Ziołowe bułeczki
z serkiem topionym i suszonymi pomidorami

Z dzieciństwem kojarzy mi się ser topiony. Do dzisiaj od czasu do czasu lubię sobie zjeść taki po prostu z bułką stąd pomysł na taki przepis. Cieplutkie, w sam raz na zimę bułeczki z ciągnącym się serem i delikatnym ale wyraźnym smakiem są po prostu pyszne. Nie można im się oprzeć - spróbuj, a sam się przekonasz!
Składniki :

1 szklanka ciepłej wody,
10g suszonych drożdży,
3 łyżki masła,
1 łyżeczka soli
2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego,
1 jajko,
3 1/2 szklanki mąki,
ok 12 szt serków topionych śmietankowych - "trójkąciki"
pomidory suszone w zalewie
jajko do posmarowania bułeczek.



Przygotowanie :
Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, roztopione masło i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut. Podziel ciasto na części, rozwałkuj i na środku połóż serek i kawałek suszonego pomidora. W dłoniach uformuj bułeczki. Ułóż bułeczki obok siebie w odstępach. Posmaruj roz
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation