Kuchnia

przekąski

Przystawki i przekąski - Malinowa czerwień Składniki:

długa razowa bagietka,
kilka łyżek rukolowo-cytrynowego pesto
100 g szynki prosciutto crudo
mozzarella mini
pomidory koktajlowe
czarne oliwki
suszone zioła do pizzy
sól i świeżo mielony pieprz
olej do wysmarowania blaszki

Bagietkę pokroić w kromki grubości 1-1,5 cm, posmarować pesto z rukolą, wyłożyć szynkę, pokrojone w cienkie plastry pomidory, pokrojone w pasterki oliwki i przekrojone na pół kuleczki mozzarelli. Posypać ziołami, solą i świeżo mielonym pieprzem. Blaszkę wysmarować olejem, ułożyć kanapki i zapiekać w 200oC do lekkiego zrumienienia i rozpuszczenia sera. Wskazane, aby talerz, na którym podajemy grzanki udekorować śwież rukolą :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation